Så kan du beställa våra nya böcker!

23 maj, 2011

Horst har med fasa följt hur Epix försäljning till biblioteken totalt har dött i samband med att biblioteken gick över till att köpa in böcker via Adlibris. Nu är han invecklad i något slags episk strid för att hitta en väg att nå biblioteken och inte bara drunkna i Adlibris under alla Bonnierböcker. Tills någon lösning har funnits, vägrar han släppa ut de nya böckerna till nätbokhandeln.

Dessutom har Epix ett evinnerligt strul med sajten, och vi kan i dagsläget inte lägga ut de nya titlarna i webbshopen. Tills vi får webbshopen att fungera går det dock bra att beställa de nya böckerna genom att mejla oss direkt!

En glädjande nyhet är att vi har utvecklat en ny portopolicy för vårens böcker — endast 15 kr porto per bok.
Notera även att Palestina, Gorazde och Bilbo, vilka Horst motvilligt har släppt ut till nätbokhandeln, har förmånligare priser hos oss än hos Adlibris. :o)

Gör så här:

1. Maila din beställning direkt till epix@glocalnet.net

2. Betala in summan för böckerna + porto (15 kr/bok) till postgiro 839 05 53-9

* * *


Svart tomtebloss
Av Kerascoët och Fabien Vehlmann
ISBN 978-917089-505-0
96 sidor, färg
170 kr (+ 15 kr porto)
Det är svårt att beskriva Svart tomtebloss med ord och göra den någon som helst rättvisa. Det är en gåtfull antisaga som smälter samman en prinsessrosa flickvärld och gothsvart splatter till en tjusande mardröm om naiv godhet och fegt medlöperi, om grymt svek och dubbelmoral, om kalla själar och slocknande liv. En kuslig satir som fängslar med skönhet och lockar med fasa.

* * *


Palestina – Ockuperad nation
Joe Sacco
ISBN 978-917089-081-9
296 sidor, svartvitt
260 kr (+ 15 kr porto)
Saccos klasska seriereportage från vintern 1991 är en klassiker i seriekonsten och den politiska dokumentären, fortfarande rykande aktuell.

* * *


Goražde – Rapport från en FN-skyddszon under kriget i Bosnien 1992-95
Joe Sacco
ISBN 978-917089-091-8
234 sidor, svartvitt
225 kr (+ 15 kr porto)
Ett intensivt och märkligt upplyftande porträtt av människorna i ”skyddszonen” Gorazde, som i över tre år hållit stånd mot bosnienserbernas belägring och tunga angrepp.

* * *


När mamma brände Gud
Av Miriam Katin
ISBN 978-917089-503-6
132 sidor, färg
195 kr (+ 15 kr porto)
När Nazityskland ockuperade Ungern var Miriam Katin en liten flicka. Hennes mamma, en mycket modig och smart ung judisk kvinna, iscensatte sin och dotterns död och gick under jorden. Om Gud funnits, hade han då skapat och tolererat en så eländig värld, en värld av rädsla och flykt, köpslagan och stöld, förräderi och övergrepp?

* * *


Lille Prinsen
Av Joann Sfar, efter Antoine de Saint-Exupéry
ISBN 978-917089-087-1
112 sidor, färg
185 kr (+ 15 kr porto)
Joann Sfar lägger ner hela sin förmåga när han i serieform återberättar Antoine de Saint-Exupérys berättelse om den lille prinsen från den lilla planeten som inte kom överens med en blomma. Med elegans och charm håller Sfar sig trogen både sin barndoms favoritbok och sin egensinniga stil som serietecknare och berättare.

* * *


Bilbo Hobbiten
Av Charles Dixon och David Wenzel, efter J.R.R. Tolkien
ISBN 978-917089-507-4
144 sidor, färg
195 kr (+ 15 kr porto)
I denna nyutgåva har David Wenzel återvänt till sitt verk och arbetat om en stor del av bilderna för att ännu bättre låta nya läsare gripas av Bilbos magi. Den svenska texten följer Britt G. Hallqvists klassiska översättning.

* * *


Drömmare och kungar
Av James Vance och Dan Burr
ISBN 978-917089-087-1
192 sidor, svartvitt
205 kr (+ 15 kr porto)
En berättelse från depressionstidens USA, där tolvårige Freddie Bloch ger sig ut för att leta reda på sin pappa, som försvunnit, kanske på jakt efter jobb till bilverkstäderna i Detroit?

* * *


Ursäkta, var hittar vi Gud? frågade den lilla grisen
Av Michael Schmidt-Salomon och Helge Nyncke
ISBN 978-917089-262-2
40 sidor, färg
125 kr (+ 15 kr porto)
Lilla grisen och hennes bästa kompis igelkotten tyckte att livet var så kul, det kunde inte bli bättre. Livet lekte för dem, tills vännerna en dag upptäckte ett besynnerligt plakat som någon hade klistrat upp på deras husvägg:
”Om du inte känner Gud, är det något som fattas för dig!”
Någon ”Gud” hade de båda vännerna aldrig hört talas om. Men de ville förstås inte att något skulle fattas för dem i deras lekande liv.
Så de gick för att leta reda på Gud …

* * *


Den 35 maj
Av Isabel Kreitz, efter Erich Kästner
ISBN 978-917089-096-3
100 sidor, färg
180 kr (+ 15 kr porto)
Den flerfaldigt prisbelönade serietecknaren Isabel Kreitz har nog haft riktigt roligt när hon har tecknat sin serieversion av denna tyska barnboksklassiker om Konrad, som fått en uppsats om Söderhavet i hemläxa. Vilket är knepigt värre när man är bra på matte men saknar fantasi. Tur då att det är torsdag, för på torsdagarna efter skolan är Konrad hos sin farbror Kringelborg. Dessutom är det 35 maj. Och en sån dag kan det hända vad som helst. Det vet ju alla.

Filed under: Osorterade

Etiketter:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

(måste anges)

(måste anges), (Gömd)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.


Epix bloggar!

Här publicerar vi nyheter, webbserier och texter om arbetet på Epix. Då och då kommer vi att ta fram någon gammal albumgoding ur lagret och presentera den.

Huvudmeny

Arkiv

Följ Epix på facebook!

Epix Webbshop


Etiketter

©

© Epix Bokförlag AB 2009-2012

Bakgrundsmönstret är från en sida i Wigwam Bam av Jaime Hernandez. Bilden i sidhuvudet är från Som en sammetshandske smidd i järn av Daniel Clowes.

Metabunker